Tagine z wołowiną.

Tagine z wołowiną, przepis dla zainteresowanych.
Składniki:
500g wołowiny, puszka krojonych pomidorów, 100g suszonych śliwek, 250g cieciorki, 1,5 łyżki oleju, cebula, ząbek czosnku, ok. 120g kaszy kuskus, po łyżeczce: mielonej gałki muszkatołowej, słodkiej papryki, cynamonu, imbiru, chili, kardamonu, ziela angielskiego i curry.

Przygotowanie:
Wołowinę pokrój w kostkę gulaszową. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Wrzuć wołowinę, pomidory, cieciorkę, śliwki oraz podsmażoną cebule i czosnek do garnka, zalej 1,5 litra wody. Gotuj aż wołowina i cieciorka zmiękną, a ze śliwek zrobi się gęsty sos. Na koniec dopraw mieszanką przygotowanych przypraw. Podawaj z kaszą kuskus przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Smacznego!